Tentoonstellingen • Vaste tentoonstellingen  

De bezoekers maken kennis met de functies van een museum, met die van het masker en met zijn talrijke vormen en materialen en zij ontdekken het universum van heel belangrijke tradities die onze bescherming nodig hebben.

Men heeft de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het carnaval van Binche, om de know-how van de ambachtsmannen te leren kennen en om minder bekende facetten te ontdekken van dit unieke carnaval dat in 2003 door de Unesco werd erkend. Foto’s en films maken het mogelijk om van de bijzondere sfeer van de laatste dagen vóór het carnaval te genieten.

De laatste galerij, tegenover de ruimte met de workshops, bestaat uit een tijdelijke minitentoonstelling naar het voorbeeld van die voor de volwassenen. De kinderen reizen dus zoals de groten in verre landen en kunnen zich laten inspireren voor hun creaties gedurende de vakantieateliers, de verjaardagfeestjes of de workshops.

Een heel programma dat – ondanks zijn ludiek karakter – de kinderen kennis laat maken met andere culturen. De zelfkennis begint met de kennis van de anderen ...