Agenda •  Tijdelijke tentoostellingen  

De Collectie Vonpischmeyer

 

Plastic-assemblages van Olivier Goka

 

Van 24 juni tot 10 september 2017

 

De Collectie Vonpischmeyer is een “echt-valse” collectie die opgezet werd door een denkbeeldige verzamelaar – Léopold Vonpischmeyer – en waarvan de objecten door een echte kunstenaar – Olivier Goka – geassembleerd werden. De kunstenaar liet zich door de hedendaagse Afrakaanse kunst inspireren en nodigt u uit tot een reis door de geschiedenis, door vormen en materialen, maar pakt ook kwesties zoals de uitdaging op het gebied van recycling en de grensen tussen kunst en design aan.

 

Laat u verrassen door deze originele creaties geïnspireerd door hedendaagse Afrikaanse kunstwerken. De assemblages zijn uitsluitend op basis van gerecycleerde materialen gemaakt en vertonen op originele manier hoe de artistieke praktijk zich van gebruiksvoorwerpen bedient.

 

Tussen echt en vals, tussen ecologie en creatie loopt de bezoeker risico om gedurende de tijd van het bezoek aan de tentoonstelling het gevoel voor tijd de verliezen.

 

Deze bijzonder ludieke tentoonstelling is ook geschikt voor kinderen. Een pedagogisch boekje met spelen en ontdekkingen rondom “de Collectie” is gratis aan het onthaal van het museum beschikbaar. Zo kunnen ze hedendaagse kunst spelenderwijs ontdekken.

 

“Die Collectie Vonpischmeyer” wordt georganiseerd in het kader van de 11de editie van de biennale ARTour – Hedendagse kunst en erfgoed.