NIEUWSBRIEF  

Abonneer op onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

 GULDEN BOEK  

Laat ons een boodschap in ons bezoekersboek achter en lees de commentaren van anderen

 MÜM

Het verhaal begint in 1975 wanneer Samuël Glotz een museum inwijdt waar de Europese maskertradities tegenover elkaar gesteld worden: de overeenkomsten tussen hen, maar ook de culturele diversiteit waarvan ze getuigen zijn frapperend. Sindsdien is het Museum almaar groter geworden en bewaart vandaag ongeveer 10 000 maskers en kostuums (maar ook voorwerpen die gebruikt worden in diverse rituelen of feesten, muziekinstrumenten, marionetten, affiches). Het Museum toont de vele gezichten van het masker: het masker in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Amerika, over het carnavalsmasker, het toneelmasker of het rituele masker, tot het archeologische, oude of hedendaagse masker.

Het Maskermuseum is een actieve instelling met veel verschillende facetten: vaste en tijdelijke tentoonstellingen (ook buiten het Museum), publicaties, animaties (workshops, vakantieateliers, verjaardagsfeestjes...), documentatiecentrum enz.

 NEWS  

Liefhebbers van oude documenten, mis niet de filmvoorstelling "Binche, Cité des Gilles" op zaterdage 1 december om 17 uur (film in het frans). De film werd aan het eindre van de jaren 50 door de aarts Jacques Henry gedraaid en herhaaldedijk bekroond. Duur : 34 minuten. Ze gaat over de stad Binche en haar erfgoed en zet het carnaval van deze tijd in de kijker. Na de voordstelling is er een uitwisselin van getuigenissen van de verschillende actoren van onze mooie traditie. GRATIS TOEGANG.

 AGENDA  

 MUSEUMWINKEL  

bladwijzer met de beeltenis van carnavalsacteurs