NIEUWSBRIEF  

Abonneer op onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

 GULDEN BOEK  

Laat ons een boodschap in ons bezoekersboek achter en lees de commentaren van anderen

 MÜM

Het verhaal begint in 1975 wanneer Samuël Glotz een museum inwijdt waar de Europese maskertradities tegenover elkaar gesteld worden: de overeenkomsten tussen hen, maar ook de culturele diversiteit waarvan ze getuigen zijn frapperend. Sindsdien is het Museum almaar groter geworden en bewaart vandaag ongeveer 10 000 maskers en kostuums (maar ook voorwerpen die gebruikt worden in diverse rituelen of feesten, muziekinstrumenten, marionetten, affiches). Het Museum toont de vele gezichten van het masker: het masker in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Amerika, over het carnavalsmasker, het toneelmasker of het rituele masker, tot het archeologische, oude of hedendaagse masker.

Het Maskermuseum is een actieve instelling met veel verschillende facetten: vaste en tijdelijke tentoonstellingen (ook buiten het Museum), publicaties, animaties (workshops, vakantieateliers, verjaardagsfeestjes...), documentatiecentrum enz.

 NEWS  

Jaarlijkse sluiting van het museum van 21 december tot en met 4 januari.

 AGENDA  

Het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker zal wegens veiligheidswerkzaamheden gesloten zijn van 1 mei tot en met 30 juni 2017. Als u het wenst, kan u ons telefonisch bereiken via 064/33.57.41 of per e-mail via info@museedumasque.be. We zijn erna uit u weer te verwelkomen na afloop van de werkzamheden. Het team van het Maskermuseum

 MUSEUMWINKEL  

Carnaval van Binche (Het) - Speelboek