NIEUWSBRIEF  

Abonneer op onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

 GULDEN BOEK  

Laat ons een boodschap in ons bezoekersboek achter en lees de commentaren van anderen

 MÜM

Het verhaal begint in 1975 wanneer Samuël Glotz een museum inwijdt waar de Europese maskertradities tegenover elkaar gesteld worden: de overeenkomsten tussen hen, maar ook de culturele diversiteit waarvan ze getuigen zijn frapperend. Sindsdien is het Museum almaar groter geworden en bewaart vandaag ongeveer 10 000 maskers en kostuums (maar ook voorwerpen die gebruikt worden in diverse rituelen of feesten, muziekinstrumenten, marionetten, affiches). Het Museum toont de vele gezichten van het masker: het masker in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Amerika, over het carnavalsmasker, het toneelmasker of het rituele masker, tot het archeologische, oude of hedendaagse masker.

Het Maskermuseum is een actieve instelling met veel verschillende facetten: vaste en tijdelijke tentoonstellingen (ook buiten het Museum), publicaties, animaties (workshops, vakantieateliers, verjaardagsfeestjes...), documentatiecentrum enz.

 NEWS  

Sinds 24 juni is het Museum weer geopend voor publiek. Gedurende de hele zomer nodigen we u uit om onze nieuwe tentoonstelling “De Collectie Vonpischmeyer » en ook de afdeling gewijd aan het carnaval van Binche te bezoeken.

 AGENDA  

De Collectie Vonpischmeyer - Plastic-assemblages van Olivier Goka is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van het museum. Te bezoeken van 24 juni tot 10 september 2017.

 MUSEUMWINKEL  

Carnaval van Binche (Het) - Speelboek