» Onderzoek » Het Documentatiecentrum

Het Documentatiecentrum

Naast zijn collecties die uniek zijn in Europa bezit het Museum eveneens een omvangrijk documentatiefonds over de maskergebruiken van de hele wereled, over etnografie, etnologie, folklore, museologie, de geschiedenis van oude religies enzovoort.

Het documentatiecentrum is een onontbeerlijk hulpmiddel voor het wetenschappelijke onderzoek. Het dient hoofdzakelijk voor de studie van de museumcollecties, de voorbereiding van tentoonstellingen en het schrijven van catalogussen. Het is ook toegankelijk voor het publiek en verwelkomt het hele jaar door onderzoekers, leraars, studenten en iederen die gepassioneerd is door feesten en maskerpraktijken.

Op dit ogenblik telt de bibliotheek rond 5 000 publicaties in veel verschillende talen. Het merendeel zijn in het Duits, Engels en Frans.

Elk jaar wordt het documentatiefonds aangevuld met een groot aantal publicaties door aankopen, uitwisselingen met andere wetenschappelijke instellingen en schenkingen. De bibliotheek beschikt ook over oude kranten, krantenknipsels en vaktijdschriften.

Naast de publicaties bevat het documentatiecentrum een belangrijke database met beeldmateriaal zoals foto’s, ansichtkaarten en dia’s en ook tal van audiovisuele documenten (DVD’s, CD’s, films, platen).


Het documentatiecentrum is toegankelijk op afspraak van maandag tot vrijdag.

 
Contactpersoon : Sabine Mäuseler
064/23 89 23
sabine.mauseler@museedumasque.be