» We tellen af voor de 50ste verjaardag van het Museum !

We tellen af voor de 50ste verjaardag van het Museum !

We tellen af voor de 50ste verjaardag van het Museum !

Het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker in Binche viert zijn 50ste verjaardag op 13 juni 2025. Bij die gelegenheid zal onze vaste tentonstelling over maskers uit de hele wereld volledig worden vernieuwd. Ontdek de sluiteldatums van deze viering. 

Op 13 juni 2025 zal ons Museum een halve eeuw bestaan. Deze verjaardag is een belangrijke moment in de conservatie en het tentoonstellen van de gemaskerde praktijken van de hele wereld. 

De momentele tentoonstelling « Maskers uit de hele wereld » omvat rond 200 stukken die naar de opslagruimten zullen gaan om plaats te maken voor nieuwe maskers, kostuums en accessoires. We moedigen al onze bezoekers aan om deze afdeling te verkennen voor haar definitieve sluiting op 31 oktober 2024. Vanaf de heropening in juni 2025 zal u een omgeschapen tentoonstelling kunnen ontdekken, met nog nooit getoonde stukken en een moderne scenografie, die voor een immersieve en verrijkende ervaring zorgen. 

In verwachting van dit belangrijke jubileum organiseert het Museum een tijdelijke tentoonstelling die u de gelegenheid biedt om een specifieke thematiek van de gemaskerde praktijken te verkennen, namelijk de dood. De tentoonstelling draagt de titel « De dood ontmaskeren ». 

Belangrijke datums  

  • Donderdag 31 oktober : laatste dag om de expositie « Maskers uit de hele wereld » te bezoeken
  • Vrijdag 1 november : opening van de tijdelijke tentoonstelling « De dood ontmaskeren »
  • Vrijdag 13 juni : opening van de nieuwe vaste tentoonstelling

We hebben uw steun nodig ! 

Het Museum lanceert een oproep aan alle mensen die ons Museum in deze 50 jaar hebben bezocht. Als u u foto’s of souvenirs van uw bezoeken bezit zouden we die graag ontvangen. Uw bijdragen zullen hoofdzakelijk voor verschillende communication@museedumasque.be worden gebruikt.