» De Vette dagen in het Museum

De Vette dagen in het Museum

Van 19 tot 21 februari zal het Carnaval van Binche de harten van alle inwoners van Binche sneller laten kloppen. Terwijl de hele stad viert, confettis door de lucht vliegen, men overal muziek kan horen en de klompen op de kasseien klepperen, doet ook het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker mee 

SPECIALE OPENINGSUREN TIJDENS HET CARNAVAL 


Gedurende het Carnaval is het Museum non-stop open van 9.30 tot 18 uur. Wij zijn echter gesloten op Aswoensdag (22 februari).   

WAT IS ER TE ZIEN IN HET MUSEUM TIJDENS HET CARNAVAL? 


  • Omdat in Mexico de dood gevierd wordt, zet onze tijdelijke tentoonstelling «Día de Muertos» de Dag van de Doden in Mexico in de kijker.  

  • Dompel je onder in de magie van het Carnaval van Binche alsof je er zelf bij bent ! Dat kan in ons Interpretatiecentrum dat aan dit feest is gewijd.

  • Onderneem een boeiende reis door de maskerpraktijken van de hele wereld en bezoek onze tentoonstelling « Maskers uit de hele wereld ».
  • Ontdek de grote vuren, de kermissen, de maarsen en de carnavals van Wallonië in de afdeling « Carnavals en folklore van Wallonië», een parcours door het hart van een land dat rijk is aan folkloristische feesten. 
 
 
 
 

HET MUSEUMSHOP 


Bent u op zoek naar een bepaalde boek, een souvenir of een origineel geschenk ? Kom dan zeker eens langs in onze museumshop –  voor of na uw bezoek of ook als u geen bezoek heeft voorzien (onze museumshop is voor iedereen toegankelijk via de hoofdingang). 

 

 

Voor verdere inlichtingenover onze museumshop : 

    • 064/33 57 41
    • accueil@museedumasque.be