» ABELAM – Gericht naar de sterren

ABELAM – Gericht naar de sterren

Meer dan een tentoonstelling! Ontdek de gemaskerde ceremonies van Oceanië via een volkomen nieuwe visuele ervaring ! Vanaf 12 september !

De Abelam, een volk dat in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea leeft, zijn bekend voor de creatie van beelden gekenmerkt door een uitzonderlijke intensiteit. Hun artistieke productie die centraal staat in hun cosmologie vormt een echte visuele taal die geen woorden nodig heeft.

De exhibitie presenteert Abelam maskers die voor de eerste keer in België getoond worden en uit de buitengewone collectie van Marc Assayac, een Canadese galeriehouder, komen. Hij is de auteur van een verbazingwekkend boek genaamd « Les étoiles sont des yeux » (De sterren zijn ogen) dat de mogelijkheid geeft om kennis te maken met de talrijke facetten van de Abelam maskers.

Dankzij een bijzonder originele scenografie die spiegelspellen en optische illusies, licht en schaduw combineert, biedt deze tentoonstelling een volkomen nieuwe, ludieke en interactive ervaring en een nieuwe kijk op de perceptie van de gemaskerde praktijken.

ABELAM – Gericht naar de sterren
Tijdelijke tentoonstelling
Van 12 september 2020 tot 7 maart 2021