» Évènements » Respiro prezioso
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Respiro prezioso

27 juni 2020 - 16 augustus 2020

De tentoonstelling « Respiro Prezioso » wordt in samenwerking met de Accademia delle Arti Orafe in Rome georganiseerd en presenteert een aantal tekeningen die gedurende de lockdown gecreërd werden door studenten van de cursus sieradenontwerp.
Italië was het eerste Europese land dat met een groot aantal Covid-19 besmettingen geconfronteerd werd. Het werd bijzonder hard getroffen. Gedurende de lockdown stelden de studenten van Barbara Brocchi, een beroemde leraar voor sieradenontwerp aan de Accademia delle Arti Orafe in Rome, zich ten doel het mondmasker op artistieke manier te herinterpreteren.
De hertoeëigening van dit masker, dat sinds het begin van de pandemie een levensnoodzakelijk accessoire is geworden, is een interessante en tegelijk relevante aanpak gezien het centrale thema van onze instelling.
Enerzids bestaat het door de kunstenaars ontwikkelde concept erin de ’creative adem’, die voor sommigen ontontbeerlijk was voor hun creative overleving, te verbinden met de levensadem, die door het dragen van een masker beschermd en tegelijk veranderd wordt.

Anderzijds worden maskers en sieraden met elkaar verbonden – twee elementen die in de hele wereld deel uitmaken van rituele tooien.
« Respiro prezioso » (« waardevolle adem » in het Nederlands) exploreert dus in gelijke mate de macht van het masker en de macht van creativiteit.

Gegevens

Begin:
27 juni 2020
Einde:
16 augustus 2020
Evenement Categorie:

Eventementen

Binche intiem. Auditieve verkenning
27 januari @ 10 h 30 min - 15 september @ 17 h 00 min
Nam-Khas, het volk van de Wolken-Vrouwen
5 juli 2024 @ 9 h 30 min - 7 januari 2025 @ 17 h 00 min