» Évènements » VISIONS
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VISIONS

5 juni 2021 - 30 december 2021

VISIES (De Tentoonstelling) presenteert de zienswijze van vier hedendaagse Belgische kunstenaars op het masker. Ze kijken iedereen op hun eigen manier verder dan het « voorwerp-masker » om zich te onderdompelen in het hart van de rituelen en mythologiën die aan de maskerpraktijken ten grondslag liggen. Hun creaties, waaronder foto’s, keramiekwerken, textielstukken, geluidsinstallaties en visuele installaties, hebben een bemiddelend karakter en nodigen ons uit om folklore, maskerades en gemaskerde rituelen op een andere manier te beschouwen.

  • Sofi van Saltbommel

Geïnspireerd door de Europese maskerades schept Sofi maskers, poppen en sieraden, waarbij ze keramiek, beeldhouwkunst en naaiwerk vermengt. Ze interesseert zich, onder andere, voor de metamorfose, de hybriditeit, voor onze relatie met het lichaam, maar ook voor het evenwicht (of de onevenwichtigheid) tussen menselijkheid en animaliteit.

  • Pierre Liebaert

De foto’s van Pierre komen voort uit zijn veldonderzoek over de gemaskerde rituelen in Europa. Zijn foto’s zijn getuigenissen van een diepgaande ervaring die hij met de actoren van de rites beleefd en gedeeld heeft. Op zijn beelden worden de sacrale, dierlijke en soms door geweld gekenmerkte dimensies van de rites vastgelegd.

  • Stephan Goldrajch

Stephan is een beeldend kunstenaar. Hij creëert hybride voorwerpen via participatieve projecten die verbindingen tot stand brengen tussen ruimtes en personen. Zijn gezamenlijke werken weerspiegelen zich metaforisch in de steken van het haakwerk, zijn lievelingstechniek.

  • Bob Vanderbob

Bob is een visuele kunstenaar en componist. Hij heeft een globaal creatief project ontwikkelt met de titel « Kunstmatige mythologie ». Zijn installaties, waarvoor hij originele geluidseffecten creëert, achtervragen de relatie tussen de mens en wetenschap, mythologie, technologie en ecologie.

Gegevens

Begin:
5 juni 2021
Einde:
30 december 2021
Evenement Categorieën:
,

Agenda

Binche intiem. Auditieve verkenning
27 januari @ 10 h 30 min - 15 september @ 17 h 00 min
Nam-Khas, het volk van de Wolken-Vrouwen
5 juli 2024 @ 9 h 30 min - 7 januari 2025 @ 17 h 00 min